29 september 2017

Officiële opening Gilde Nieuwe Stijl

Op donderdag 28 september is het Gilde Nieuwe Stijl project officieel geopend.

Na voorbereiding van een jaar is Gilde Nieuwe Stijl dit schooljaar gestart met 5 gildes en dat was een feestje waard. Daarom werd er op 28 september jl. een officiële aftrap gegeven.

De bijeenkomst vond plaats bij TerraNext in Eelde. Verschillende sprekers gaven hun visie over de kwetsbare jongeren en Gilde Nieuwe Stijl.  
Wethouder Smit uit Assen zette uiteen wat het beleid van de gemeentes is om jongeren te activeren. Erik Bijker van het UMCG gaf duidelijk aan wat de meerwaarde is voor de student om in een echte werkomgeving te leren. Astrid Berendsen (CvB van Onderwijsgroep Noord) besprak de waarde van dit soort onderwijs voor deze doelgroep. Henk Kremer die bij de start van dit project betrokken was gaf aan dat ontschotten binnen gemeentelijke gelden een must is om kwetsbare jongeren te bereiken. Samen optrekken in plaats van naast elkaar. De jongere zelf kwam aan het woord via studente Dominique. Zij vertelde waarom zij bij de Retail Gilde in Assen op haar plek is; op deze manier kreeg ze weer kans om zich te ontplooien en zo ook andere nieuwe kansen.

Tijdens de officiële aftrap werd een ‘kunstwerk’ opgebouwd. Elke spreker had de opdracht om een wiek vast te maken aan het grote wiel. Uiteindelijk vormden alle onderdelen één geheel. De gedachte erachter was dat je elkaar nodig hebt om een verandering in werking te krijgen. Wanneer alle onderdelen zijn afgestemd dan kan de student vooruit komen. Het grote wiel werd uiteindelijk door Dominique in beweging gezet.

Vermeldingswaardig was dat iedereen bij binnenkomst werd ontvangen door studenten van Terra vmbo Eelde. Het kunstwerk is gemaakt dankzij Wilfred de Groot van Terra vmbo Eelde.

We bedanken iedereen voor hun komst en bijdrage aan deze mooie middag.

meer nieuws
Officiële opening Gilde Nieuwe Stijl